DESM

ACTUEEL

HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM OVER DE GESLOTEN POORTEN EN HEKKEN TE KLIMMEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VOETBALVELDEN. BIJ OVERTREDING KUNNEN ER SANCTIES VOLGEN VOOR BETROKKEN SPELERS
Ben Steijntjes

ZONDAG 13 OKTOBER   DESM 1 - LIEROP 1

Op het eigen sportpark heeft DESM zondagmiddag het eerste punt van het nieuwe seizoen bij mogen schrijven. De Weerternaren kwamen twee keer op achterstand, maar kwamen even zo vaak terug: 2-2.

Bij DESM was er een basisplaats voor Nick Moonen, waardoor Bobby Zuidwijk op de bank begon. Daarnaast speelde Darcy Jeurninck in plaats van de geblesseerde Mathijs Schers en nam Joey Donkers de plek van Luuk Stals over.

DESM was er vandaag alles aan gelegen om op deze zonnige zondagmiddag zijn eerste punten van het seizoen te pakken. Ook Lierop, vorig jaar 4e, pakte pas 2 punten uit zijn eerste 3 wedstrijden en leek daarmee de juiste tegenstander voor de eerste driepunter.

In de beginfase had DESM het iets betere veldspel, maar over het algemeen kon de hele eerste helft als rommelig worden bestempeld. DESM kreeg wel wat kansjes op kansen, maar was voorin niet daadkrachtig genoeg. Eigenlijk waren er in de eerste helft slechts twee noemenswaardige momenten te noteren. Hidde Maas raakte eerst de paal alvorens hij de enige enigszins goede aanval bij de tweede paal binnen gleed: 0-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld van de eerste helft niet. De score deed dat wel. Na een voorzet van Vince Denessen, welke niet bij een geelzwarte zou belanden, kopte Rik Duijmelinck de bal snoeihard in de kruising achter zijn eigen goalie: 1-1.

Daarna kreeg Lierop het lastiger en de beste kansen waren dan ook voor de gastheren, maar Sjoerd Hooglugt kwam twee keer als winnaar uit de bus in een 1 op 1 situatie. Daarna kreeg DESM een groter overwicht, maar de eindpass was simpelweg te onnauwkeurig om echt gevaarlijk te worden.

Aan de andere kant liet Lierop zien dat het minder nodig had om te scoren. De enige kans voor de Brabanders in de tweede helft werd laag en hard ingeschoten door invaller Kevin Geerts: 1-2.

Vlak daarna kreeg DESM echter loon naar werken. Ken Nijskens bracht met een prachtige kopbal de stand in evenwicht: 2-2.

Dat was tevens de laatste kans en DESM had misschien meer verdiend dan één punt, maar dat telt niet in de voetballerij. Volgende week uit tegen DOSL in Leende.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levi Göbbels; Rens Derckx, Darcy Jeurninck, Vince Denessen (Bobby Zuidwijk/62).

ZONDAG 29 SEPTEMBER  DESM 1 - BRUHEZE 1

DESM heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op het eigen sportpark ging het met 0-2 ten onder tegen Bruheze, dat wel goed gestart is met het volle pond na 2 wedstrijden.

Bij DESM waren er vooraf nogal wat personele problemen. Eerste keeper Nick van Donschot kampt met een knieblessure, Davey van Ratingen heeft last van zijn kuit. Ook linksback Joey Donkers was door een blessure niet inzetbaar. Het drietal werd vervangen door jongelingen Lars de Wit, Luuk Stals en Michiel Jansen, welke juist weer beschikbaar was na een hamstringblessure.

DESM startte belabberd voor eigen publiek op deze herfstachtige zondagmiddag. Het eerste kwartier was volledig voor de blauwwitte uit Bruheze. Binnen een vloek en een zucht kwamen zij dan ook op 0-1. Net voor het kwartier spatte er nog een knal uiteen op de lat boven Lars de Wit.

Daarna wist DESM het organisatorisch beter neer te zetten en plots dicteerde de geelzwarte het spel. De gehele eerste helft hadden de Weertenaren een optisch veldoverwicht en ook de beste kansen. Michiel Jansen had echter tot drie keer toe het geluk niet aan zijn zijde en moest telkens zijn meerdere erkennen in de Bruhezer doelman.

Tot overmaat van ramp moest diezelfde Jansen zich in de rust laten vervangen. Het kwam het veldspel van de thuisploeg niet ten goede. Het veldoverwicht bleef, maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd. Daarvoor was de eindfase, tevens de moeilijkste fase in het voetbal, niet zuiver genoeg.

Vier minuten voor tijd volgde de beslissing toen Bruheze middels een counter zijn enige kans in de tweede helft wel omzette in een doelpunt: 0-2.

Na afloop leefde het gevoel dat er meer in had gezeten voor de club van trainer Michel van Bezel, maar de cijfers spreken voor zich. Twee duels gespeeld, even vaak verloren en een negatief doelsaldo van -4.

Volgende week speelt DESM de derby op Boshoven tegen FC Oda.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel (Don Gelissen/74), Kevin Meijer ©, Jael Göbbels, Luuk Stals; Bobby Zuidwijk, Ken Nijskens, Michiel Jansen (Darcy Jeurninck/46); Rens Derckx, Levi Göbbels, Mathijs Schers (Vince Denessen/65).

DESM