DESM

AFGELASTINGEN

HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM OVER DE GESLOTEN POORTEN EN HEKKEN TE KLIMMEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VOETBALVELDEN. BIJ OVERTREDING KUNNEN ER SANCTIES VOLGEN VOOR BETROKKEN SPELERS
Ben Steijntjes

Een weekend om niet snel te vergeten.

Druk was het op zaterdag 10 juni op en om ons sportpark. De dag van ons jeugdtournooi. Geweldig georganiseerd; heerlijk weer; veel publiek; drukke tijden in onze kantine; goede hulp van scheidsrechters. Kortom het was af. De jeugd heeft genoten en daar doe je het toch voor. Chapeau voor de mensen die DESM weer op de kaart zetten.

Om 1 uur het vertrek van onze A naar Schijndel voor het spelen van de bekerfinale tegen Juliana Mill. Een volle bus gevuld met spelers en supporters. Daarnaast waren er nog velen op eigen gelegenheid aanwezig. Prachtig die ambiance. Aan de koppies van onze jongens kon je zien dat de spanning te snijden was. Zoiets maak je in je carriére niet snel mee. De wedstrijd zelf; Het zat niet mee; we misten keeper Danny vanwege een blessure (stand-in Lars deed het trouwens prima); na 5 minuten moest Sven vanwege een blessure worden vervangen; ook Vince moest een korte tijd naar de kant vanwege een blessure; we kregen geel en even later nog eens, dus rood. Dat zorgde kortom voor de rust voor de nodige problemen. Daar maakte de tegenstander gebruik van door 2 keer te scoren. In de 2e helft waren we zeker zo goed. Een treffer voor ons hing in de lucht en had nog voor een wending kunnen zorgen. Dat lukte niet. Vlak voor tijd viel nog een tegentreffer.

De teleurstelling was uiteraard groot. Genoeg leermomenten waren er voor de toekomst. Maar langzamerhand drong toch tot een ieder door dat je met trots mag terugkijken op zo een seizoen. 2 keer kampioen en een bekerfinale. Om deze te winnen moest alles kloppen en dat was vandaag niet zo. Leiding en spelers gefeliciteerd met dit geweldige seizoen. In onze hoeëskamer werd deze bewogen dag goed afgesloten. Of zoals Joeri zei: “Je hoeft geen kampioen te worden om er een te zijn”.

En dan de zondag. De finale van ons tweede tegen Brevendia om een plek in de 2e klasse. Warm weer; op Drakesteyn; heel veel Moeësdiêkers waren aanwezig; gezellige ambiance. Onze jongens schrokken pas echt wakker toen Brevendia uit het niets 0-1 aantekende Daarna gingen we voetballen. Dikke kansen, maar het lukte tot de rust niet. Na de rust gingen we voor de winst. Dat lukte door doelpunten van Joey en Renco. Dik verdiend trokken we dus aan het langste eind. Het volgende feestje kon weer worden gevierd en dat gebeurde dan ook in onze hoeëskamer. Proficiat jongens en begeleiding.

Het feestje was trouwens een gelegenheid om alvast afscheid te nemen van onze trainer Roel. Dat werd door Eric en Rolf goed gedaan. Roel op zijn beurt had een uitgebreid woordje voor allen die hem dit seizoen hadden bijgestaan en geholpen. Aan iedereen was gedacht en zijn goede typeringen van personen toonden aan dat hij een goede kijk heeft op mensen. Jammer dat we afscheid van hem nemen. Succes gewenst in Asten.  Treffend citaat: “DESM had meestal goede trainers en vaker hadden sommige iets extra’s”.

DESM