DESM

AFGELASTINGEN

HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM OVER DE GESLOTEN POORTEN EN HEKKEN TE KLIMMEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VOETBALVELDEN. BIJ OVERTREDING KUNNEN ER SANCTIES VOLGEN VOOR BETROKKEN SPELERS
Ben Steijntjes

EXPOSITIE RICK AQUARELLEERT TBV TEAM CLAUDIA

Expositie Aquarellen, Sint  Teuniskapel Weert 6 en 7 april 2019

In de prachtige, bosrijke omgeving van de Sint Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert zijn in het weekend van 6 en 7 april a.s. tussen 11.00 en 17.00 uur ca. veertig aquarellen te bekijken onder het genot van een gratis drankje en hapje. Ook de toegang is gratis.

De groep exposanten bestaat dit jaar uit dertien amateurs, van wie het grootste deel al tien jaar of langer met elkaar schildert onder de bezielende leiding van kunstenaar Yvonne Schroeten.

Elke vrijdagmorgen treffen de hobbyschilders elkaar in Weert. Hoewel ze individueel werken, stimuleren ze elkaar ook. Dit stellen niet alleen de ervaren schilders op prijs, maar zeker ook de nieuwkomers in de groep.

Er wordt zeer divers gewerkt, zowel naar traditionele onderwerpen als landschap en portret, als thematisch en experimenteel: vanuit ontwerptechnieken en eigen foto’s. Naast het traditionele aquarelleren is er ook geëxperimenteerd met abstractie. Dit jaar ligt het accent op de volgende thema’s: werk n.a.v. schilderijen van wijlen Jan Tullemans, stilleven, collage, beweging en portret.

De algemene opvatting dat aquarel alleen zachte kleuren heeft en een nogal traditionele kunstuiting is, wordt in deze expositie gelogenstraft. De uitdaging van het spel met water en abstractie geeft spanning aan de aquarellen, evenals het spel tussen licht en donker. Het moeilijkste van de techniek ‘aquarelleren’ is ‘de kunst van het weglaten’.

Extra: Dit jaar krijgt de bezoeker de gelegenheid een origineel werk in de hoek ‘Goede Doel’ tegen een vrijwillige bijdrage uit te kiezen en mee te nemen naar huis. De donaties gaan via Alpe d’HuZes, Team Claudia DESM Weert, naar het goede doel: het KWF (Koninklijk Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding).

De tentoonstelling vormt de feestelijke afsluiting van het creatieve jaar 2018-2019. De veertig aquarellen zijn gratis te bezichtigen op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 van 11.00 tot 17.00 uur in de Sint Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert. U bent van harte welkom!

Exposanten: Jan Verhoeven, Renée Stam, Mathilde Sieben, Marjan van Nuenen, Riny Molsbeck, Ine van Lieshout, Jo van de Kruijs, Henk Knapen, Rita van de Kerk, Ans Keersmaekers, Bert Haex, Truus van Gorp en Mia Groenen.

Voor nadere informatie: 0495-533954.

DESM