DESM

AFGELASTINGEN

HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM OVER DE GESLOTEN POORTEN EN HEKKEN TE KLIMMEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VOETBALVELDEN. BIJ OVERTREDING KUNNEN ER SANCTIES VOLGEN VOOR BETROKKEN SPELERS
Ben Steijntjes

PERSBERICHT

Wilt U als 60-plusser graag een balletje trappen?

Dan is Walking Football misschien iets voor u!

Op zaterdag 26 mei organiseren de gezamenlijke voetbalverenigingen van Weert een demonstratiewedstrijd Walking Football op het sportpark van FC ODA, Vrakkerveld 5 in Weert. Deze wedstrijd start om 15.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Lijkt het u leuk om deze middag zelf mee te doen? Meld u aan via info@svlaar.nl.

Bij voldoende belangstelling willen de voetbalverenigingen deze spelvorm ook in Weert gaan organiseren voor alle belangstellenden in de regio Weert.

Wat is Walking Football?

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.

Met Walking Football krijgen 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor spelers die daarnaast ook nog het sociale aspect van het voetbal willen beleven.

Dankzij Walking Football kun je ook 'op leeftijd' van het spel genieten.

 

Frank Sweegers, secretaris SV Laar

0495-855698

secretaris@svlaar.nl

 

 

 

DESM