DESM

AFGELASTINGEN

HET IS TEN STRENGSTE VERBODEN OM OVER DE GESLOTEN POORTEN EN HEKKEN TE KLIMMEN EN GEBRUIK TE MAKEN VAN DE VOETBALVELDEN. BIJ OVERTREDING KUNNEN ER SANCTIES VOLGEN VOOR BETROKKEN SPELERS
Ben Steijntjes

Demonstratiewedstrijd “Walking Football”

Op zaterdagmiddag 26 mei jl. vond op het sportpark van FC ODA een demonstratiewedstrijd  “Walking Football” plaats. Onder het toeziend oog van een dertigtal toeschouwers, waaronder wethouder Geert Gabriëls, lieten spelers van SV Braakhuizen uit Geldrop zien wat Walking Football inhoudt, en hoe het gespeeld wordt. Al ruim 4 jaar spelen ruim 20 actieve spelers van deze vereniging met veel plezier en sportieve inzet hun wekelijks potje voetbal.

Walking Football is een relatief onbekende spelvorm voor 60 plussers, die graag nog samen een balletje trappen. Er wordt gespeeld op een kwart speelveld. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine. Tijdens de demonstratiewedstrijd spatte het plezier dan ook van de spelers af.

Bij voldoende belangstelling willen de gezamenlijke Weerter Voetbalverenigingen graag deze voetbalvorm gaan introduceren. Bij minimaal 12 aanmeldingen zal gestart worden, waarbij belangstellenden uit de gehele regio Weert van harte welkom zijn.

Aanmelding zijn welkom bij de secretaris van de gezamenlijke Weertse voetbalverenigingen: Frank Sweegers, info@svlaar.nl

DESM